Helyi hírek mobilon. Azonnal.

Helyi HírlApp

Helyi HírlApp

Kezdő lépések

2015. november 24. - byrom97

A bejegyzésben található információk már nem érvényesek.

Csatlakozás

Ebben a bejegyzésünkben azt mutatjuk, hogy miután megszületett a döntés, hogy a település létrehozza a saját alkalmazását mi a teendő.

Egy helyre gyűjtöttük össze a regisztrációhoz szükséges különböző dokumentumokat: http://helyihirlapp.weebly.com/dokumentumok.html

Itt amit figyelmében ajánlunk: Az Általános szerződési feltételek és a Meghatalmazás sablon.

Kérjük, olvassa el a szerződési feltételeket. Majd miután kitöltötte és aláírta a Meghatalmazás sablont, szkennelje be azt pdf formátumba. Ha mindezt elvégezte, kattintson az első levelünkben található linkre. Ez a link megnyitja a település Csatlakozás oldalát. Csak itt tudja létrehozni az alkalmazást.

A folyamatról csináltunk egy kis videót, amit itt tekinthet meg.

A regisztráció során valamennyi lépésről e-mailt küldünk majd. A folyamat utolsó állomása, a saját jelszó beállítása, amivel be tud lépni a kezelő felületre. Ennek minimum 8 karakterből kell állni kis és nagybetűket illetve számot is kell tartalmazni.

A csatlakozási folyamat végeztével küldünk egy levelet, amiben hasznos tudnivalókat és az admin oldal linkjét küldjük el. Ezt a címet mentse el a kedvencek közé, mert sem a blogon, sem az oldalon sincs fenn biztonsági okokból.

Az alkalmazás feltöltése

Ha a csatlakozás megtörtént, az alkalmazás elérhető lesz a felhasználók telefonján vagy táblagépén, de információt még nem találnak mindaddig, amíg az első hír vagy helyet fel nem töltötte.

  1. Javasoljuk, hogy először töltse fel a nyitóképet. Az alkalmazást letöltők ezzel az oldallal fognak először találkozni. Ajánlott méret az 500x300 pixel. Lehet a településről készült szép fotó, vagy képszerkesztő (Pl.: Photoshop) programban szerkesztett címerrel, köszöntő szöveggel csinosított kép is. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a telefonok kijelzőin nem minden méretű szöveg fog jól mutatni.
  2. A nyitókép után rögzítse azt a pár helyet, amelyekhez cikk fog kapcsolódni. Erre azért van szükség, hogy a cikk felvitelénél a cikkhez tudja kapcsolni a helyet.
  3. Írja meg az első hírt.
  4. Készítse el a bemutatkozó oldalakat.

A szövegek tekintetében javasoljuk hogy maximum 1500 karakter legyen, a képek száma pedig 25.

Feliratkozók

Ha már elég tartalom érhető el az alkalmazásában, szerezzen feliratkozókat. Hogy minél többen olvassák az önkormányzat híreit, feliratkozókra van szükség. A kezelő felületen nyomon tudja követni, hogy a hírfolyamát hányan állították be.

Arról, hogy miként tud feliratkozókat szerezni, később fogunk írni.

A bejegyzés trackback címe:

https://helyihirlapp.blog.hu/api/trackback/id/tr778067976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása