Helyi hírek mobilon. Azonnal.

Helyi HírlApp

Helyi HírlApp

Helyi hírek QR kód segítségével

2016. március 17. - byrom97

A QR kód egy négyzet alakban elhelyezkedő kétdimenziós pontkód, amelynek három kisebb négyzet található három sarkában, és amit a legtöbb mobiltelefon is képes értelmezni.

Ahhoz, hogy egy QR kód valóban hasznot hozzon a település, a helyi sajtótermék vagy a rendezvényt szervező számára, érdemes jól látható, forgalmas helyen elhelyezni. Ilyen például a helyi újság, plakát, szórólap stb. A kódot leolvasva a felhasználó telefonja megnyitja az adott telefonhoz tartozó áruházat, felajánlva a Helyi HírlApp letöltését.

Nagyon fontos, hogy érthetően, szöveges leírással is magyarázzuk el, hogy a kód mit tartalmaz. Így mindenki maga döntheti el, hogy beolvastatja-e okostelefonjával a QR kódot. Ezeket a magyarázatokat mindig a kód fölé, mellé helyezzük el, hogy ne kerülje el a felhasználó figyelmét.

Forrás: quartz.hu, Wikipédia

A bejegyzés trackback címe:

https://helyihirlapp.blog.hu/api/trackback/id/tr938489988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása