Helyi hírek mobilon. Azonnal.

Helyi HírlApp

Helyi HírlApp

10 tipikus hiba, amit Helyi HírlAppos cikknél el lehet követni

2016. április 21. - byrom97

1. Nincs lead

A lead mező a betekintő szakasz, megjelenik a hírfolyam főoldalán, és azt mutatja meg, hogy miről szól a cikk valójában. Érdemes kitölteni, tesztelni, mert csak egy sor látszik belőle. Készüléke válogatja, hogy mennyi szöveg fér egy sorba. Egy Samsung Galaxy J5-ön körülbelül 50 karakter jelenik meg.

2. Túl hosszú cím

A cím is csak egy sort foglalhat el a hírfolyam főoldalán, ezt sem szabad túl hosszú lére engedni. Az említett készüléken körülbelül 30 karakter fog megjelenni.

3. Nincsenek képek

Képekkel emlékezetesebbé, izgalmasabbá tehetjük a cikkeinket. Ha nincs fotó, pár netről vadászott képpel feldobhatjuk a cikkünket.

4. Kevés címke

A címke mező segíti a felhasználót abban, hogy a cikkek között keressen. Bár a kereső a teljes szövegben keres, így is könnyebben elérhetővé tehetjük a cikkünket.

5. Rossz kategória

Az "események" kategória különlegessége, hogy a már lejárt cikk nem jelenik meg a hírfolyamban. Így az mindig aktuális marad.

6. Tagolás, kiemelés

Sortörés helyett inkább javasoljuk a P gomb használatát. Ez a bekezdések közé soremelést tesz. A szöveg átláthatóbbá válik. Kiemeléshez használjuk bátran a formázó gombokat. Megtöri a folyószöveg végeláthatatlanságát, és értelmezhetőbbé teszi azt.

7. Túl rövid cikkek

A túl hosszú sem jó, de a túl rövid sem. Egy esemény leírásánál törekedjen arra, hogy minden szükséges információt: időpont, program, helyszín, kedvcsináló sorok, hívható telefonszám

8. Túl hosszú cikkek

Valljuk meg, telefonon hosszú szövegeket olvasni fárasztó. Ezért nem javasoljuk, hogy 2500 karakternél hosszabb cikkeket írjanak, mert a felhasználók nem fogják azokat végigolvasni. Ha nem férünk bele egy elfogadható hosszúságba, javasoljuk, hogy bővebb információért keresse fel a honlapot vagy a helyi újság legfrissebb számát.

9. A cikkek nincsenek összekapcsolva a helyekkel

A szoftver lehetőséget ad rá, hogy a cikkekhez helyet kapcsoljon. Így könnyebben megtalálják az adott eseményt, vagy beazonosíthatják az olvasók a helyet, amihez a cikk kapcsolódik. Ráadásul szebb képet is ad a cikk maga.

10. Word és egyéb formázás másolása

Nincs az a szerkesztő, ami jól viselnél a formázások másolását. Érdemes kipróbálni böngészőből wordbe másolni egy szöveget, hogy fog kinézni. Sajnos visszafelé sem működik. Bár igyekeztünk a szoftvert úgy kialakítani, hogy a formázások ne kerüljenek át a kezelőfelületre, előfordul, hogy ez nem sikerül. Ennek megoldására tettük bele a formázó gombok közé a formázás eltávolítása gombot. Miután a szöveget beillesztettük, jelöljük ki az egészet, és nyomjuk meg ezt a gombot. Ezután kezdjük el a szöveg formázását.

A bejegyzés trackback címe:

https://helyihirlapp.blog.hu/api/trackback/id/tr278651730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása