Helyi hírek mobilon. Azonnal.

Helyi HírlApp

Helyi HírlApp

Felkerülni a Google Térképre? Hogyan?

2016. április 21. - byrom97

Majdnem mindenki a Google Térképet használja. Ha a Google keresőjét használjuk, itt mutatja meg azokat a találati helyeket, amik relevánsak lehetnek. Legyen szó cipészről, kirándulóhelyről vagy intézményről. Tegyen egy próbát. Mondjuk, keressük a solymári polgármesteri hivatalt. És lám-lám: egy térkép jelenik meg a jobb oldalon.

A Google Térkép kikerülhetetlen. Mi van akkor, ha számunkra fontos és kedves hely nincs fenn a térképen. Pedig jó lenne, ha felkerülne. Erre való a Google Map Maker.

Google fiók szükséges a használatához. Új helyet az "Új hozzáadása" gombbal kezdeményezhetünk. Rá kattintva meg kell adni az új hely címét. Nem gond, ha nem tudjuk pontosan, a jelölő helyét később tudjuk a térképen pontosítani. Ezután kategóriát és nevet kell választani, majd kitölteni az adatlapot.

Az elfogadás nem automatikus. Előfordulhat, hogy a Google részéről jóvá kell hagyni, de ha ez megtörtént, akkor  a hely felkerül a térképre, és ott a felhasználók meg is találják.

Az oldalon meg lehet nézni a korábban felvitt helyeket, követni lehet azok státusát, és véleményezni lehet mások felvitt helyeit is.

Miért fontos ez a Helyi HírlApp szempontjából? Ha egy POI-t rögzítünk, címet vagy a hely nevét kell beírni az adatlapra. Ez alapján kerül fel a Helyi HírlApp térképre. Ha a Google Térkép ismeri a helyet, akkor könnyen rögzíthető a Helyi HírlAppon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://helyihirlapp.blog.hu/api/trackback/id/tr348650206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása