Helyi hírek mobilon. Azonnal.

Helyi HírlApp

Helyi HírlApp

Hírolvasási szokások

2016. április 27. - byrom97

Ez év áprilisában a hírolvasási szokások megismerésére egy kis felmérést végeztünk. A kérdőívet Facebook oldalunkon tettük elérhetővé, és ismerőseinknek küldtük el e-mailen. Két hét alatt 112 válasz érkezett, ami nem reprezentatív, de alkalmas arra, hogy néhány megállapításokat vonjuk le belőlük:

  1. A válaszadók 63,4%-a többnyire számítógépen illetve laptopon olvas az interneten híreket. 28,6%-uk inkább telefont és a táblagépet részesíti előnyben.
  2. A válaszadók 46,4%-a szokott rendszeresen országos híroldalakat olvasni, 33%-uk tartja fontosnak, hogy a helyi hírekkel kapcsolatban tájékozott legyen.
  3. Helyi hírekről a válaszadók legnagyobb arányban a helyi újságból értesülnek (64%), 29,7%-uk a település weboldaláról szereznek tudomást a helyi hírekről, ezt követi a szórólap és plakát 23,4%-kal. Helyi híroldalakat a válaszadók 11,7%-a olvas.
    stat.PNG
  4. A helyi hírek leginkább települési szinten érdeklik a válaszadókat (60%), legmegbízhatóbb forrásául a válaszok 33,9%-ában a települési/kerületi önkormányzatokat jelölték meg, és csak ezt követte a helyi újság szerkesztősége (22,3%). Azok számára, akiknek fontos a helyi hírekben való tájékozottság, 37%-ban a települési önkormányzatot jelölt meg hiteles hírforrásul, csak 25% volt, aki szerint a helyi újság a legmegfelelőbb hírforrás.
    statforrsa.PNG
  5. Legvégül azt kérdeztük meg, hogy ha lenne egy olyan ingyenes mobil alkalmazás, amin helyi híreket olvashat. A válaszadók 62,5%-a használna ilyen alkalmazást, 25,9%-a nem. Azok között, akik számára fontos, hogy helyi hírekről tájékozottak legyenek ez az arány 71,4-28,6%.
    stathaszn.PNG

Mivel az előző időszakról nem áll rendelkezésünkre hasonló felmérés, így a hírolvasási szokások változását nem tudtuk megismerni. Megállapíthatjuk, hogy az embereket helyi szinten érdeklik a hírek, fontos információforrás az önkormányzat, de a helyi újságok jelenősége is nagy. Fontos szerepet tölt be a nyomtatott sajtó. Mivel igen magas azok aránya, akik rendszeresen olvasnak országos hírportálokat olvasni az interneten, egyfajta kettősséget láthatunk az országos és a helyi hírek olvasásának összehasonlításakor.

A bejegyzés trackback címe:

https://helyihirlapp.blog.hu/api/trackback/id/tr688666902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása