Helyi hírek mobilon. Azonnal.

Helyi HírlApp

Helyi HírlApp

7+1 kérdés amit jó tisztázni, mielőtt saját települési applikációt fejleszt

2016. május 04. - byrom97

Mielőtt saját alkalmazást fejlesztene …

  1. Nézze meg, hogy milyen városoknak van saját mobilapplikációjuk, azok milyen funkciókat tartalmaznak, mire lehet az önök településének szüksége ezek közül. Az alkalmazások oldalán látható, az is hogy hány letöltés történt. Esetleg beszéljen az adott település illetékesével a tapasztalataikról.
  2. Mindenképpen tudja meg, hogy a településén milyen igények vannak, mire lenne szükségük a lakosoknak.
  3. Számolja ki mekkora plusz kiadást jelent az alkalmazás fenntartása: rendszergazda, adminisztrátor, szerverbérlet, egyéb szolgáltatási díjak. Vizsgálja meg, milyen más költségeket tud megtakarítani azáltal, hogy egy alkalmazáson keresztül tartja a kapcsolatot a lakossággal.
  4. Ha az alkalmazáson nem frissíti hírekkel, a felhasználók leszoknak a használatáról. Határozza meg, ki fogja a tartalmakat feltölteni és karbantartani? Mennyi időt vesz igénybe havi szinten a karbantartás? Mennyi időt takarít meg azzal, hogy online teszi közzé a híreket?
  5. Keresse meg azokat a helyeket, hogy hol, milyen eszközökkel és mennyi ideig tudja reklámozni az app-ot? Mivel tudja vonzóvá tenni azt a lakosok számára? Mik az elvárásai a letöltések számát illetően? Ehhez milyen erőforrásokat kell bevonnia?
  6. Találja meg, hogyan tud pluszforráshoz jutni az alkalmazás segítségével? Számíthat-e reklámbevételekre? Milyen más kézzelfogható haszonnal jár ez a település szempontjából? Hogyan tudná ezeket a lehetőségek minél jobban kihasználni?
  7. Újabb és újabb igények merülhetnek fel a lakosoktól, amivel az alkalmazás jobban szolgálná a kapcsolatot az önkormányzattal. Keresse meg, hogy a további fejlesztési igények milyen költséggel járhatnak! Milyen forrásokat tud bevonni az applikáció további fejlesztésére?
  8. Keressen alternatív megoldásokat! Ha kevés funkcióra van szüksége, lemond az azonnali értesítésről, és arról hogy a hírek automatikusan megjelenjenek a településen elérhető telefonokon vagy táblagépeken, akkor egy reszponzív weboldal jó döntés lehet. Ha települési alkalmazást szeretne, vannak kész rendszerek, amik viszonylag alacsony áron átvehetők. Ilyen például a Helyi HírlApp.

zalabaeu-ugyfel-kerdesek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://helyihirlapp.blog.hu/api/trackback/id/tr538684976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása