Helyi hírek mobilon. Azonnal.

Helyi HírlApp

Helyi HírlApp

30 perces kihívás - 1. rész: felkészülés

2016. május 17. - byrom97

Nem vállalok keveset, csak annyit hogy fél óra alatt elkészítem egy település alkalmazását. Ez a település Gödöllő lesz. Bebizonyítom, hogy az alkalmazás létrehozása, egyszerű és gyors. Nem igényel semmilyen programozói tudást vagy hátteret. A hírek pedig gyorsan jutnak el a lakosokhoz. Legfrissebb KSH adatok szerint Gödöllőn 32.720 ember él. Péntekre megpróbálok 300 feliratkozót szerezni.

Mivel indul az alkalmazás feltöltése? Én a bemutatkozó oldalakkal kezdem.

Három menüpont áll rendelkezésre:

  • A szerkesztő köszöntője
  • Település bemutatása
  • A szerkesztő oldala

Kezdjük a szerkesztő köszöntőjével. Olyan szöveg kell, ami rövid, de nyilvánvalóvá teszi, ki szerkeszti az alkalmazást. Ez egy önkormányzatnál nem kérdés. Én ezt írom:

Köszöntjük a Gödöllő Helyi HírlAppján! Az alkalmazásban megjelenő cikkek forrása Gödöllő online oldalain elérhető hírek. (A forrást minden esetben feltüntetjük.)

Az alkalmazás célja, hogy tapolcaiként vagy Gödöllőre látogatóként mindig tájékozott legyen a fontos helyi híreket illetően, tájékoztatást kapjon az egyes eseményekről.

A térkép és címtár feltöltése folyamatban van, megértő türelmét kérjük, hamarosan valamennyi fontos hely elérhető lesz rajtuk keresztül.

A település bemutatkozására a weboldal szokott olyan helyet tartalmazni, amit érdemes idézni. Én ezt találtam:

http://www.godollo.hu/turizmus/bemutatkozik/

Harmadik pont A szerkesztő oldala. Itt is sokkal könnyebb dolga van egy önkormányzatnak. Beírja a címét, hivatali időket, telefonszámokat. Mivel magam nem vagyok önkormányzat, ezért a rám jellemző adatok kerülnek ide.

Gödöllő Helyi HírlApp oldalát a ByROM Bt., a Helyi HírlApp alapítója és fenntartója üzemelteti.

Az alkalmazásról bővebben olvashat blogunkon vagy facebook oldalunkon.

Hirdetési és egyéb ügyekben keressen bennünket a byrom@byrom.hu e-mail címen.

ByROM Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.
Székhely: 1122 Budapest, Hajnóczy u. 3.
E-mail: byrom@byrom.hu
Cégjegyzékszám: 01 06 779815
Adószám: 20515355-2-43
Adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-80477/2014.

Utolsó feladat a nyitókép elkészítése. Ide egy fekvő formátumú képet keressünk. Ha google képkeresőjével keresünk, akkor Keresőeszközöknél állítsuk be az "Újrafelhasználható és módosítható" opciót. Ha saját készítésű fotón van, az a legjobb. Nekem nincs, így marad a google.

Technikai ajánlás: 500x300 pixel

Ezt találtam:

Ha ezzel megvagyunk, kezdjük el a kész szövegek feltöltést.

15:42

A bejegyzés trackback címe:

https://helyihirlapp.blog.hu/api/trackback/id/tr668725134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása