Helyi hírek mobilon. Azonnal.

Helyi HírlApp

Helyi HírlApp

Egy kis történelem

2016. szeptember 05. - byrom97

A .hu domaintérben 1998 óta településnevekkel azonos webcímet csak az adott település igényelhet. De nem volt ez mindig így.

A városok között domain névért folyó "versenyben" - 1996. július 16-án 15 óra 30 perc 12 másodperckor - Sopron volt az első település, amely regisztrálta a nevével azonos .hu webcímet. A második Pécs volt 1997. március 10-én, majd Szombathely ugyanezen év május 12-én.

A tétlenségére több hazai megyeszékhely is ráfizetett. Győr, Veszprém és Szeged elől is elhalászták gazdasági társaságok a domain nevüket. Bár Győr esetében a hivatalos honlap jelenik meg a gyor.hu beírásakor a domain név ennek ellenére a Bázis H&S Kft. (Győr) kezelésében van. Veszprém és Szeged a 2016-os állás szerint megegyezett a korábbi tulajdonosokkal.

Forrás: domainabc.hu, domain.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://helyihirlapp.blog.hu/api/trackback/id/tr6011678499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása